Bewuste medewerkers

Deze moderne tijd wordt geregeerd door technologie. Je kunt nog zoveel protocollen en technologieën inzetten om jouw organisatie veilig te houden. De zwakste schakel in het geheel blijft over het algemeen onopgemerkt. En dat zijn wijzelf de menselijke factor. Het zijn onze acties, onze beslissingen die een kritiek onderdeel zijn van de digitale beveiliging.

Oplettende medewerkers

Een menselijke fout is zo gemaakt. Het zijn de kleine acties die de poort openzetten voor cyberaanvallen en datalekken. Een onbewuste klik op een verdachte link op een onbewaakt ogenblik, of een snel opgeschreven wachtwoord op een post-it. Het zijn de menselijke acties die grote gevolgen (kunnen) hebben.

Verklein het menselijk risico

Bewuste medewerkers weten waar ze op moeten letten, wat ze wel en wat ze niet moeten doen. Bij Conan Doyle weten we dat de menselijke factor steeds beïnvloedbaar en afhankelijk van situaties is. Hoe wapen je jouw medewerkers het best tegen de online bedreigingen en verleidingen? Met onze praktijkgerichte trainingen stellen we een programma samen dat aansluit bij jouw organisatie en jouw medewerkers.

Bewustwording door training

‘Een gewaarschuwd mens…’ Met zowel online (individuele) trainingen als (groeps)trainingen in persoon, krijgen jouw medewerkers precies die informatie die past bij jouw organisatie, met de juiste intensiteit en van diverse niveaus.

Social engineering

Phishing, vishing en smishing zijn typische voorbeelden van social engineering. Het is een slinkse tactiek waarbij menselijk gedrag wordt gemanipuleerd om toegang te krijgen tot (gevoelige) informatie of systemen.

Praktijksituaties nabootsen

Test en train jouw medewerkers met simulaties van gerichte acties. Doe je dit regelmatig en op de juiste manier? Dan heb je binnen een korte tijd alerte en bewuste medewerkers.

"Het is onze missie om informatiebeveiliging eenvoudig én betaalbaar te maken."

-Bert Heskes

CEO Conan Doyle

Veelgestelde vragen

Ontdek de antwoorden op veelgestelde vragen hieronder. Mist jouw vraag? Neem gerust contact op voor maatwerk beveiligingsoplossingen en deskundig advies.

Phishing is een vorm van cybercriminaliteit, waarbij de aanvallers zich voordoen als betrouwbare bedrijven of instellingen. Ze sturen steeds moeilijker van het echt te onderscheiden e-mails met daarin een link die leidt naar een valse website, waar geprobeerd wordt vertrouwelijke informatie te verkrijgen.

Vishing is een vorm van phishing via telefoongesprekken. De aanvaller doet zich in deze gevallen voor als een medewerker van een bedrijf of instelling en probeert het slachtoffer ervan te overtuigen vertrouwelijke informatie te onthullen.

Smishing is de vorm van phishing waarbij gebruikt gemaakt wordt van sms-berichten. Bij deze werkwijze lijkt het alsof een sms-bericht van jouw bank of een overheidsinstelling komt. Maar ook hier wordt het onwetende slachtoffer verleid om gevoelige informatie prijs te geven.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Wil je meer weten of direct contact met ons?

Wij zijn jouw partner tegen online crime. Wij leggen je er graag meer over uit hoe jij jouw bedrijf kan beschermen. Wij staan voor je klaar.